Kurumsal Bi̇lgi̇ler

Tarihçe

Özel Armağan Koleji binası 2002 yılında Konya Büyük Selçuklu Kültür ve Eğitim Vakfı tarafından yaptırılmıştır. Armağan Eğitim İnşaat Otomotiv A.Ş. tarafından vakıf binası kiralanarak Özel Armağan İlköğretim Okulu adında 2002-2003 Öğretim Yılında mevcut 117 öğrenci ile ülkemizdeki eğitim standartlarının yükseltilmesi ve insanlığa faydalı bireyler yetiştirmek amacıyla hizmete sunulmuştur. İlk senesinde 10 öğrenciyi mezun eden okulumuz günümüze kadar 15 Eğitim-Öğretim yılı boyunca 302 öğrenciyi mezun ederek topluma kazandırmıştır.

Okulumuz adını mahalle adından dolayı Armağan adını almıştır.

Özel Armağan Eğitim Kurumları 2010-2011 Öğretim yılında Özel Başak Eğitim Kurumları ile tecrübelerini birleştirerek 10 eğitim gönüllüsü öğretmenin iştirakleriyle , ihlas ve samimiyetle, emin adımlarla yürümekte ve 2016-2017 Öğretim Yılında 390 öğrenci ve 40 eğitim personeli ile Eğitim Öğretim faaliyetine devam etmektedir.

Özel Armağan Öğretim Kurumları 2002 yılında çıkmış olduğu bu kutlu yolda İslamın ilk “Oku” emrine uyarak “Önce İnsan” şiarıyla topluma kazandırdığı bireyler ile gurur duymaktadır. Asil geçmişten aydınlık geleceğe köprüler kurabilmek adına dünya barışına hizmet eden, ilme yön veren nesiller yetiştirmek gibi bir ufkun sahibi olan Özel Armağan Öğretim kurumlarının varoluş amacı Milli Eğitim Temel Kanununda da anlamını bulan temel felsefeyi sahiplenmek, dolayısı ile önce insan sonra alanında lider nesiller yetiştirmektir.

Özel Armağan Öğretim Kurumları İşte bu gerçekten hareket ederek uzman öğretim kadrosuyla akademik başarısının önemli olduğu kadar en az toplumumuzu bir arada tutan temel değerleri de yavrularımıza kazandırma çabasındadır.

Ancak o zamandır ki Çağ açıp Çağ kapatan Fatihler, bu dünya bir padişaha az iki padişaha çok diyen Yavuz Sultan Selimler, zorluklar ve zorbalıklar karşısında devleşen vatana can feda diyen Nene Hatunlar, gönüllere ışık tutan Ahmet Yeseviler, Adaletle hükmeden Hz. Ömerler, Kanuniler ve sabah ikinci müşteriye ben siftah yaptım isterseniz yan komşudan alışverişinizi yapın diyen şahsiyetler yetişecektir. Özel Armağan olarak vizyonumuz da misyonumuz da bu anlayışın içinde saklıdır.

Kurucu Mesajı

Armağan Koleji;

Bir avuç idealist öğretmenin 1986 da başlayan Özel Okulculuk serüveninin şu an itibariyle son halkasıdır. Bu 28 yıllık tecrübe sonucunda En büyük hedefimiz Milli Eğitim Temel Kanunu çerçevesinde vatanını ve milletini seven, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğüne inanan, milli ve manevi değerlere sahip, Anadolu coğrafyasının 1071 den günümüze uzanan tarihi süreci iyi bilen, bu coğrafyanın tarihi, kültürel ve ahlaki değerlerini benimseyip ilelebet yaşatmayı kendisine vazife addeden, farklılıkları ayrılık değil zenginlik sayıp onları koruyan ve kucaklayan nesiller yetiştirmektir. 

Eğitim milletin geleceğini inşa etmektir. Bir milletin değerleriyle kendini yeni nesiller olarak da

devam ettirme çalışmasıdır. Belki mesleki anlamda bilgiler aktarmanın bir karşılığı varsa da

Eğitimin, yani insan yetiştirmenin ticari bir karşılığı yoktur; olmamalıdır. Eğitim-Öğretim

birbirinden ayrılmayan bir bütünlük arz eder. Bir yapıyı oluşturan unsurlar nasıl ki birbirinin üzerine

inşa edilmesi gerekiyorsa eğitim öğretim içerikleri de aynı şekilde planlanmalıdır. Eğitim içeriği

düzenlenirken; hayâ, edep, hikmet, adalet, irfan, ihsan gibi önemli erdemler önceliğe alınması

gerekir. Öğretimin içeriği hazırlanırken; içerik, yöntem, strateji, materyal gibi konuların önceliğe

alınması gerekir.

Armağan Koleji olarak planlama sürecimizde bu çalışmaya hat safhada önem veriyoruz.

Öğrencilerimiz öncelikle kendi evladımızdır, onlar bize Allah’ın emaneti, yeryüzünün geleceğini imar

edecek önemli şahsiyetlerdir düsturuyla çalışmalarımızı planlamaktayız.

Selam ve Dua ile.

            Rıza EKİCİ             Kurucu Temsilcisi

Misyon ve Vizyonumuz

Misyonumuz

Tarihini bilen, vatanını, milletini ve insanları seven, insanlara, düşüncelere saygılı ve kendisi ile barışık, sorumluluk, hoşgörü ve özgüven sahibi. Mücadeleci, araştıran, üreten ve paylaşan. Hayat boyu öğrenmeyi hedef edinen, lider, örnek, aksiyoner ve zarif olan, kaynakları, imkânları ve zamanı verimli kullanabilen, sağlıklı bireyler yetiştirmek için; profesyonel yönetim ve rehberlik anlayışıyla, geleceğe sağlıklı nesiller armağan edebilmek için, var gücümüzle kaliteli Eğitim-Öğretimin, gerçekleşmesi için çalışmaktır.

Vizyonumuz 

Geleceğe sağlıklı nesiller armağan edebilmek için; dünya gerçekleri doğrultusunda oluşturduğumuz kurum kültürümüzle ve yönetim anlayışımızla öğrenen okul atmosferimizle, bireylerin mutluluğunu esas alarak, bilimsel değer taşıyan metot, teknik ve yaklaşımlarla okul-aile işbirliği içinde her öğrencimiz tek öğrencimizdir ilkesiyle kaliteli eğitim-öğretim yapan örnek ve öncü bir kurum olmaktır.

Veli Rehberi

Çocuğunuz gelişimi ve gelişiminin takibi hakkında bir kaç ipucu;

 1 . Planlarınızı Paylaşın: Düzenli olarak yaptığınız aile toplantılarında, çocuğunuza model rolünde bir ebeveyn olarak kendi planlarınızdan bahsedin. Planlı olunduğu aktiviteler planlaması için yardımcı olun ve ders çalışma programının aralarına aile toplantıları koyun.

2 . Kitap Okuma Saatlerinin Kaydını Tutun: Yatay eksende haftanın günlerinin yazılı olduğu bir grafik tutarak çocuğumuzu okuma konusunda motive edebilirsiniz. Çocuğunuzun en sevdiği kitaptan her akşam kaç sayfa okuyacağı konusunda hedef belirlenmesini sağlayın ve grafiği nasıl işaretlemesinin gerektiğini öğretin. Bu şekilde her gün okuduğu sayfa sayısının arttığını göreceksiniz ve daha da önemlisi çocuğunuza bu ilerlemesinden dolayı övdüğünüz zaman yüzündeki ışıltıyı sizde fark edeceksiniz.

3 . Problemlerine Yardımcı Olun (Sorunlarıyla İlgilenin): Çocuğunuzun okulda sürekli tekrar eden bir problemi olduğunda, çocuğunuzun öğretmeniyle konuşun ve problemi çözmek için planlar yapın. Buna rağmen sorun hâlâ devam ediyorsa, çözülmemişse ilerlemesine engel olan belirli bir öğrenme problemi olup olmadığını anlamak için bir test uygulayın.

4 . Dinlenme Metotlarını Öğretin: Eğer çocuğunuz sınav olurken panikliyorsa, ona küçük bir dinlenme, rahatlama tekniği öğretin. Önce, karnından yavaş ve rahat nefes almasını söyleyin. Daha sonra, nefesini verirken fısıltıyla D-İ-N-L-E-N demesini söyleyin. Çocuğunuza gerginliği ve vesveseleri arttığında bu yeni metodu uygulaması için cesaretlendirin. Bunu aynı zamanda siz de uygulayabilirsiniz.

5 . Sınavlarda Kendine Güvenmesi Gerektiğinin vurgusunu Yapın: Bazı çocuklar herhangi bir sınava tam olarak hazır olduklarını hissetmek için aşırı çalışma ihtiyacı duyarlar. Eğer sizin çocuğunuzda bu kategorideki çocuklardan biriyse, sınav gününden günlerce önce tekrar etmesini sağlayan, makul bir ders planı hazırlamasına yardımcı olun. Çocuğunuzun kendine güvenini kuvvetlendirecek uygulama sınavlarına girmesini sağlayın.

6 . “Araştır, Sor, Oku, Anlat, Tekrar et” Metodunu Çalışma Aracı Olarak Kullanın: Öğrenciniz ders ile alakalı bir konuya çalışmaya başlamadan önce, çocuğunuza önce o konunun genel olarak ne hakkında olduğunu anlaması için araştırması gerektiğini, daha sonra konudaki başlıklar hakkında kendi kendine sorular üretmesi gerektiğini, bir sonraki aşmada bu sorunlara verilen cevapları okumasını, daha sonra verilen bu cevapları kendi kendine anlatmasını ve en son olarak da bütün öğrendiklerini tekrar etmesi gerektiğini öğretin veya sağlayın.

7 . Televizyon İzleme Vaktini Sınırlayın: Çocuğunuzun her hafta kaç saatini TV önünde geçireceğine karar verin. TV rehberinden, programları ve showları çocuğunuzun önceden seçmesini sağlayın. Uygun zamanlarda tekrar izletmek için özel programlar kaydedin.

8 . Aile Olarak Yılda Bir Hafta TV’den Uzak Kalmayı Planlayınız: Yılda bir hafta TV izlemeyin. Bu süre daha zevkli işlerin yapılmasına ve yeni şeylerin öğrenilmesine vesile olabilir.

9 . Çocuğunuzla Beraber TV İzleyin: Programın içeriğini çocuğunuza açıklayın. Çocukların gerçek ve hayali ayırt etmelerine yardımcı olun. Reklamları tartışın ki çocuğunuz bilinçli bir tüketici olabilsin.

10 . Beraber Okuyun: Bütün ailenin aynı anda katılabileceği bir okuma saati ayarlayın. Çocuklar, anne-babalarını okurken görmeye ihtiyaç duyarlar. “Söylediğimi yap”, ifadesinin “Yaptığımı yap” kadar etkili olmadığını unutmayın. Okuma kelime dağarcını arttıracaktır ve sohbetleri zevkli hale getirecektir.

11 . Öğretici Oyunlar Oynayın: Bekleme zamanlarında ve diğer boş vakitlerde, çocuğunuzun düşünmesini harekete geçirmek için aklınızda bir oyun hazır olsun. Twenty Question (20 soru), Categories (sınıflar) ve I Spy (casusluk yaparım) sınıflandırma becerilerini ve yöntemini öğretir. En erken yaşlardan başlayarak, çocuğunuzun aletlerin çalışma şeklini, kavramları ve çevresindeki nesnelerin özelliklerini anlamasının nasıl geliştiğini gözlemleyin.

12 . Mantıklı Hedefler Belirleyin: Bir çocuk için C’den A’ya derece atlamak imkansız gibi görünür. Her seferinde çocuğunuzun her gece çalışması için destekleyin ve gösterdiği çaba için her gün onu tebrik edin. Gelişmeyi göreceksiniz.

13 . Soruları Cevaplayın: Öğrenme saat 3’te bitmez. Soruları öğrenme deneyimine çevirin. Eğer çocuğunuzun sorunlarının cevabını bilmiyorsanız bir kaynak kitaba baş vurun. Bir gezi planladığınızda önce biraz ev ödevi yapın. Beraber gideceğiniz yerin tarihini araştırın. Görülmeye değer yerlerin listesini yapın ve bu yerin neden önemli olduğunu bulun.

14 . Matematiği Gerçekçi Yapın: Çocuğunuz, gerçek yaşam durumları yansıtan kelime problemine sahip olduğunda, gerçek araçları kullanın. Oturma odanızı adımla ölçün. Belli bir hızla gidilirse, büyükannenin odasına gitmenin ne kadar süreceğini hesaplayın. Matematiği gerçek hayatta ilişkilendirmek, çocuğunuzun öğrenme için ilkeleri ve sebepleri anlamasını kolaylaştırır.

15 . İyi Bir Dinleyici Olun: Çocuğunuzun, size her gün okumasını sağlayın. Onu sadece yanlış okuduğu kelimeleri düzeltmek için dinlemeyin. Biriyle bağlantılı kavramlar hakkında o durumda karakterlerin başka neler yapmış olabileceği hakkında, daha sonra ne olabileceği hakkında konuşun. Çocuğunuzun, benzer temalarda okumuş olduğu hikayeleri hatırlamasını ve onları karşılaştırmasını sağlayın.



17 . Okul İşlerinde İstekli Olun: Çocuğunun gittiği okulun faaliyetlerini destekleyen velilerden olun. Özel durumlarda okulda bulunacak telefon konuşmalarında bulunarak okula yardımcı olun. Çocuklar anne ve babalarını okulda görmekten çok hoşlanır. Ayrıca okulun sizin yardımınıza ihtiyacı var.

18 . Öğretmenlerle Konuşun: Çocuğunuzun öğretmeniyle görüşmek için bir sorun çıkmasını beklemeyin. Diyalogu ilk günlerden başlatın ve devam ettirin. Okulun ve öğretmenlerin yaptığını takdir etmek, bunu onlara hissettirmek çok önemlidir. Ufak bir teşekkür pek çok yol aldırır. Öğretmenlerin de olumlu tepkilere ihtiyacı vardır.

19 . Konuşmayı Genişletin: Küçük çocuklar konuşmaya başladığı zaman onlara baş sallayarak yada tek kelimelik cevap vermeyin. Çocuğunuzun kelime dağarcığını genişletin ve onları düşünmeye sevk edecek cevaplar verin. Sonraları, çocuğunuzun uzun cümleler kurmasına ve düşüncelerini detaylarıyla açıklamasına yardımcı olun.

20 . Çok Pratik Yaptırın: Mükemmellik amaç değildir. Büyüklerle kurulan en küçük bir diyalog, oyunlarda rol alma gibi faaliyetlere çocuğunuzun pratik yapmasını sağlayacaktır.

21 . Her gün Matematikle Uğraşın: Çatalları saydırarak, kurabiyeleri toplatarak, malzemelerin ölçülerini verdirerek, termostatı ayarlayarak vb. çocuğunuza matematiğin önemini sezdirin.

22 . Okul Takip Çizelgesi Tutun: Çocuğunuzun her yıl çalışmasını gösteren bir çizelge belirleyin ve böylece onun neleri öğretmekte olduğunu anlayabilirsiniz. Bu şekilde sık sık tekrarladığı hataları ya da dikkatsizlikleri saptayarak gerektiği zaman bu çizelgenin size yardımcı olmasını sağlayabilirsiniz.

23 . Okul Çalışmalarını Sağlayın: Çocuğunuz okulda olamadığında ev ödevlerini göz ardı etmeyin. Çocuğunuzun ödevlerini düzenlemesinin önemli bir yeri vardır. Bu çocuğunuzun çalışmalarını saklı tutmasına ve her gün sınıfta olanların önemli olduğunun sizin tarafınızdan bilinmesine yardımcı olacaktır

24 . Ev Ödevi Planı Yapın: Çocuğunuza ödevlerini yapması için iyi bir ışık ve aydınlatma sağlayın. Düzenli bir zaman ayarlayın. Çocuğunuzun yaptığı ödevleri zamanında ve doğru biçimde övün.

Okul Kıyafetleri

Sayın Velimiz; okulumuzda öğrencilerimizin belirlenen kıyafeti giyme zorunluluğu vardır. Okul kıyafetlerimiz Genç Emre satış mağazasında satılmaktadır.

Servis Listesi

Kayıt ve Ücretler

Okul Aile Birliği

Özel Armağan Koleji Okul Aile Birliğinin organize etmiş olduğu ‘’Serdar Tuncer’le Şiirli Muhabbetler ‘’ konulu konferans Mevlana Kültür Merkezi Sultan Veled Salonunda gerçekleşti. Özel Armağan Koleji İlkokul-Ortaokul Okul Müdürü Musa Bağcının açılış konuşmasını yaptığı geceye hem Özel Armağan Koleji velileri hem de halktan birçok misafir katıldı.
Özel Armağan Koleji Okul Aile Birliği Başkanı Havva Aydın ‘’Armağan Koleji Okul Aile Birliği olarak, her yıl çeşitli faaliyetler yürütüyoruz. Biliyoruz ki annenin, babanın, öğretmenin ve öğrencinin ortak iletişimi olmadan hiçbirşey elde edilemez.
Bu bilinc ile okulumuza yakışan, velilerimizi temsil edebilecek nitelikte çalışmalar üretiyoruz. Bu senede Kıymetli Serdar Tuncer Beyefendiyi ağırlamak istedik.
Serdar Tuncer öncelikle bugünkü gençlerin kendilerini yetiştirmelerinin çok önemli olduğunu belirtti. Birçok şair, alim ve âriften bahseden Serdar Tuncer, ilim irfan sahibi üstadları sevmenin yanında onları tanımanın önemini vurguladı. Serdar Tuncer konuşmasına “Bir şeyin bilgisi kitaptan kendisi ona sahip olandan öğrenilir, Arif’in dizinin dibine çöküp irfan tohumları ekmeliyiz diyerek konuşmasını sürdürdü. Tuncer, sonrasında Fethi Gemuhluoğlu’nun oğluna 24 saatlik günde 25 saat okumalısın nasihatini öğrencilerle paylaşarak okumanın önemi üzerinde durdu.
Dava, fikir eylem adamı olarak Erdem Bayezit, Nuri Pakdil, Nurettin Topçu, Cahit Zarifoğlunun da içerisinde yer aldığı yedi güzel adamdan ve Necip Fazıl Kısakürek gibi birçok şair ve yazardan bahsetti ve bu üstadların okunmasını tavsiye etti. Seyyid Abdülhakim Arvasi, Abdülaziz Bekkine gibi mana dünyamızın kahramanlarının duyuş, yaşayış ve hissedişlerini ruh dünyalarının derinliğini anlamlandırarak ve farkındalık kazandırarak değerli misafirlerimiz ile paylaştı. Şair ve yazarların yetişmesinde onları yetiştiren üstadlarının önemi üzerinde durdu. Ricamızı kırmayıp geldikleri için, Serdar Tuncer Beye Okulum ve Okul Aile Birliğimiz adına teşekkürlerimizi sunuyoruz.dedi.

Okul Aile Birligimizin organize etmiş olduğu Kermesimizden görüntüler. Kendilerine Armağan Koleji adına teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Okul Aile Birliği olarak Halep'e El Ele yardım kampanyasında tüm öğrenci ve velilerimizin gönüllü olarak katıldı. Unutulmayacak karelerin yaşandığı kampanyada herkesin mutluluğu yüzüne yansıdı. Paylaşmanın verdiği mutluluğu söz ile ifade etmeye çalışan öğrenciler "Allah hiçbir toğluluğu Savaşın ağır şartları ile imtihan etmesin. Bugün kardeş şehrimiz Halep bu zorlu imtihanı en zor şekliyle yaşamaktadır. Bizim görevimiz onların her an yanında olduğumuzu gösterebilmektir." dediler. Okul Aile Birliği Başkanı Fatma Yalçınkaya da: "Kampanyamıza katılan öğrenci veli ve öğretmenlerimizi tebrik ediyorum. Bugün bu etkinlikte manevi atmosferi hep birlikte yaşadık. Allah onlardan razı olsun. İnşallah kardeş şehrimize bizim de bir katkımız olmuştur." dedi. 

OKUL AİLE BİRLİĞİ OLARAK KİTAP OKUMA STANDI KURDUK:

Öğrenci Meclisi ile ortak yapılan çalışmada İslamın ilk emri "oku" emrine yönelik bu etkinliğin zevkle 

Yemek Listesi

BURSLULUK SINAVI

BURSLULUK SINAVI CEVAP ANAHTARLARI

ÖZEL ARMAĞAN KOLEJİ 

02 MART 2024 CUMARTESİ 

BURSLULUK SINAVI CEVAP ANAHTARLARI